Carnaval Kesselskade: jeugd en rolstoelgebruikers centraal

- Wil Wagenvoort, redacteur

carnaval Kesselskade

In café ’t Pötterke werd afgelopen zomer het idee geboren om de Kesselskade meer te benutten om naar de carnavalsoptocht te kijken. De gedachten gingen hierbij vooral uit om mensen die anders niet zo snel van de optocht kunnen genieten, de gelegenheid te geven vanaf de natuurlijke ‘tribune’, die het tunneldek vormt, naar de optocht te laten kijken. Er werd al snel gedacht aan gehandicapte mensen – die gebonden zijn aan de rolstoel – zodat ook zij de Maastrichtse carnaval van dichtbij kunnen beleven. Daarnaast werd de wens geuit om iets voor de jeugd op te zetten.

Bij het eerste contact met ambtenaren van de gemeente Maastricht, kwam al direct aan de orde dat zij met de jeugd in de maag zitten, aangezien er voor de jeugd onder de 18 jaar geen alcohol in de café’s geschonken mag worden. Daarnaast was men gecharmeerd van het ‘goede doel’. Dit heeft geresulteerd in een vergunning aanvraag om een tent van 25 bij 10 meter zodanig op het tunneldek te plaatsen, dat de lange voorkant aan de trapzijde, open gezet kan worden.

Na onderling overleg tussen de drie café’s ’t Pötterke, ’t Perrepluke en Kade 48, en door het idee aan te passen aan de wensen van de gemeente, is een nieuw evenement ontstaan.

Een woordvoerder van de organisatie: “Er komt dus een verwarmde tent van 25 bij 10 meter, waar ouders hun kinderen carnaval kunnen laten vieren in een beveiligde droge en warme omgeving met muziek van een jeugdige DJ. Waar geen alcohol geschonken wordt, die vrij toegankelijk is, en tijdens de optocht gereserveerd wordt voor gehandicapte rolstoelgebruikers.

 

 

Tags: , , , ,

Reacties zijn gesloten.